Másfélszer népszerűbb a Madagaszkár3

Hiába lett rocker Tom Cruise, a riszáló állatok kiütötték őt

A Madagaszkár 3. állathősei második hete vezetik az észak-amerikai mozis toplistát: a hét végén Tom Cruise új rock'n'roll filmjének sem sikerült a háromdimenziós animációt háttérbe szorítania.

2012.06.18 14:29MTI

A DeamWorks animációs műhelyéből kikerült "állatos road movie", a Madagaszkár 3. része a bemutatása utáni második hétvégén is megtartotta első helyét az észak-amerikai kasszasikerlistán, méghozzá 35,5 millió dolláros (8,1 milliárd forintos) jegyeladással. A nyomában kissé lemaradva 20,2 millióval (4,6 milliárd forinttal) hajózott be a második helyre Ridley Scottnak az emberiség eredetét kutató Prometheus űrhajója.

Fotó: MTI

A nyolcvanas évekbe visszatáncoló Mindörökké rock című Tom Cruise-film 15,1 millió dolláros (3,4 milliárd forintos) jegybevétellel kezdte meg forgalmazását Amerikában és Kanadában. A bevételi ranglistán negyedikként a Hófehér és a vadász szerepel 13,8 millióval (3,1 milliárd forinttal), ötödiknek pedig Adam Sandler Apa ég! című debütáló vígjátéka futott be 13 millió dolláros (3 milliárd forintos) bevétellel.

Az elemzések kiemelték, hogy Sandlernek a kilencvenes évek közepe óta nem produkált ilyen gyenge premier hétvégi bevételt egyetlen filmje sem. Paul Dergarabedian boxoffice-elemző szerint a hét végén kialakult sorrend azt tükrözi, hogy a húzónevek - mint ezúttal Cruise és Sandler - nem feltétlenül garantálják mindig a kirobbanó sikert. Alkalmasint a film koncepciója - Madagaszkár, Prometheus - meggyőzőbb lehet a sztároknál.

A Madagaszkár 3. észak-amerikai bevételei két hét alatt meghaladták a 120 millió dollárt, a tengerentúli piacokon pedig további 157 millió dollárért váltottak rá jegyet a nézők. Ridley Scott Prometheusa is jól áll: két hétvégével a háta mögött közel 89 millió dollárt keresett Észak-Amerikában, amit 25,5 milliós külföldi bevétellel fejelt meg.

A nyár eddigi legnagyobb sikere, a Bosszúállók még mindig a legnépszerűbb tíz film között szerepel, hétvégi hetedik helyezését 8,8 millió dolláros bevétellel érte el. Ezzel a bemutatása óta eltelt közel két hónap alatt 586,7 millió dollárra emelte észak-amerikai jegybevételét, globális összbevétele pedig 1,4 milliárd dollárnál jár.

Még több hír Tom Cruise-ról

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.