Továbbra is élen a Mission: Impossible

Mégsem bukta el, csak lassan indult Tom Cruise akciója

Továbbra is a Mission: Impossible negyedik epizódja vezeti az észak-amerikai kasszasikerlistát: a Fantom protokollra a hétvégén 31,3 millió dollárért (7,6 milliárd forintért) váltottak jegyet a nézők. Hollywood azonban összességében gyenge évet zárt a mozikban.

2012.01.03 15:29MTI

A Tom Cruise főszereplésével készült akciófilm az előző hétvégi bemutatóján vette át a kasszasikerlista vezetését. Az azóta eltelt idő alatt az Egyesült Államokban és Kanadában összesen 34,1 millió dollárért - 32,5 milliárd forintnyi összegben - fogytak a jegyek a Fantom protokollra.

Elemzők szerint a harmadik, 2006-ban bemutatott "lehetetlen küldetés" (Mission: Impossible 3.) óta ez az első több mint százmillió dolláros bevételt hozó Cruise-produkció.

A toplista második helyét a Sherlock Holmes 2. - Árnyjáték című film foglalta el 22,1 millió dolláros - 5,3 milliárd forintos - jegyeladással. A harmadik az Alvin és a mókusok 3. lett 18,3 millió dolláros bevétellel, a negyedik helyet Steven Spielberg Hadak útján című munkája szerezte meg 16,9 millió dollárral, mögötte pedig a svéd krimitrilógiából született amerikai újrafilm első része, A tetovált lány került fel a listára 16,3 millióval (3,9 milliárd forinttal).


A Hollywood.com boxoffice elemzője, Paul Dergarabedian "szép meglepetésként" könyvelte el az elmúlt hét mozis bevételeit a korábbi hetek komoly visszaesése után. Az észak-amerikai mozis bevételek tavaly összesen 10,22 milliárd dollárra rúgtak, ami az előző évhez képest 3,4 százalékos bevételcsökkenést jelent.

A jegybevételek mellett a nézőszám is tovább zuhant: 2011-ben 1,28 milliárd néző ült be a filmekre, ami 4,2 százalékkal kevesebb a 2010-es adatnál. A Hollywood.com szerint 1995 óta tavaly számlálták a legkevesebb nézőt az amerikai és kanadai mozik.

Még több hír Tom Cruise-ról

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.