Pert vesztett a film készítőivel szemben

Ön látja, hogy koppintott a Louis Vuitton táska a Másnaposok 2-ben?

Pert vesztett a Louis Vuitton luxusmárka a Másnaposok 2 című filmsikert készítő Warner Brothers stúdióval szemben; a cég többek közt egy szóvicc miatt nyújtott be keresetet a stúdió ellen.

2012.06.16 08:18MTI

A Louis Vuitton azt a jelenetet kifogásolta, amelyben a Zach Galifianakis karaktere egy repülőtéren egy Louis Vuitton-stílusú bőrönddel látható, amely a francia cég szerint azonban Diophy gyártmány volt. A vetélytárs a Vuittonhoz kísértetiesen hasonló táskákat állít elő.

Warner Bros.

A luxusmárkákat tömörítő LVMG konglomerátumhoz tartózó Vuitton szerint a filmjelenet sértő volt rá nézve, és megtévesztette a nézőket. Különösen sértőnek találták azt, amikor a színész "Luisz Vuttyonnak" nevezte a márkát a poén kedvéért.

A Vuitton anyagi kártérítést követelt, egy manhattani körzeti bíróság azonban elutasította a keresetet. Az indoklás szerint valószínűtlen, hogy a nézők észrevették volna, hogy a táska - amely 30 másodpercnél rövidebb ideig látható a vásznon - "koppintás" volt.

A Másnaposok című vígjáték második része világszerte 580 millió dollárt keresett a kasszáknál.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.