Levelet írt a csacsik mészárlása ellen

Brigitte Bardot a szamarak védőszentje lett

Levélben szólította fel Dilma Rousseff brazil elnököt Brigitte Bardot színésznő, az állatok elkötelezett védelmezője, hogy vessen véget a szamarak mészárlásának.

2012.05.25 18:29MTI

Brazíliából rengeteg szamár kerül Kínába, ahol az élelmiszer- és a kozmetikai ipar használja fel őket. "Nekem, aki annyira szereti Brazíliát, és kitörölhetetlen szeretet fűz Buzióshoz, fájdalmas látnom, hogy ez az ország együttműködik évente 300 ezer szamár megölésében" - írta az egykori filmcsillag, a nevét viselő alapítvány részéről.

A szervezet "elnökeként, nőként és emberi lényként nem tudom elfogadni ezt a barbár gyalázatot, amely jócskán beárnyékolja Brazília imázsát" - írta Brigitte Bardot a Dilma Rousseffnek küldött levelében.

A One Voice nevű francia szervezet - amely honlapján szintén arra kérte a brazil hatóságokat, hogy szüntessék be a szamarak exportálását - megerősítette, hogy Kína és Brazília nemrégiben egyezményt írt alá a négylábúakkal való kereskedésről. Egy francia csoporttal együttműködő brazil szervezet követelte, hogy Brazília minden szövetségi államában tekintsék érvénytelennek a Kínával kötött szerződést.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.