Csak licitálni kell a néhai elnök kémcsövére

Kihagyhatatlan: most megszerezheti Ronald Reagan vérét!

Árverésre bocsátották Ronald Reagan vérét, pontosabban egy fiolát, amelyben az eladó állítása szerint a néhai amerikai elnök vérmintája van.

2012.05.22 16:29MTI

A világhálós árverést a brit székhelyű PFC Auctions nevű cég szervezte. A kedd reggeli állás szerint a legmagasabb ajánlat 9910 dollárt - bő 2 millió forintot - kínál a vérmintáért, amelyet akkor vettek az amerikai elnöktől, amikor az ellene 1981-ben elkövetett merénylet miatt kórházba került.

Az Egyesült Államok 40. elnökét pisztollyal lőtte meg egy elmebeteg Washingtonban, a golyó belső vérzéseket, tüdősérülést okozott, ám Ronald Reagan gyorsan talpra állt. Nyolc éven át volt elnök, 2004-ben halt meg 93 éves korában.

Vérmintájának árverési híre felháborította az emlékére létrehozott alapítványt. A George Washington kórház - ahova Reagant a merénylet után vitték - közölte, hogy vizsgálatot rendelt el annak kiderítésére, miként kerülhetett ki a vérminta.

Az eladó azt állítja, hogy anyja - aki már nem él - a kórház laboratóriumában dolgozott - adta hírül a BBC hírszolgálatának honlapja.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.