Személyes levelekkel akart kereskedni

Feltörte Selena Gomez weboldalát, börtönre ítélték

12 hónap börtönre ítélték azt a férfit, aki korábban feltörte Selena Gomez jelszavait a legtöbb közösségi oldalon, majd azzal keresett meg nagy lapkiadókat, hogy eladná az így megszerzett magánleveleket.

2012.05.22 14:29ma.hu

Sikerült feltörnie Selena Gomez facebook-oldalát, majd azzal fenyegetőzött a 21 éves Gareth Crosskey, hogy nyilvánosságra hozza a személyes üzeneteket, melyek többek közt azokat a levélváltásokat is tartalmazták, melyeket az énekesnő a szerelmével, Justin Bieberrel folytatott. A hacker első lépésként megváltoztatta a sztár jelszavát, majd egy videót is feltöltött a YouTube-ra, hogy azzal bizonyítsa: valóban ő garázdálkodott a sztár felhasználói fiókjában.

Fotó: RedLemon

A férfi állítása szerint legalább négy privát levélről készített másolatot a most 19 éves Gomez és a 18 éves Bieber között, még abból az időből, amikor a pár hivatalosan nem erősítette meg, hogy kapcsolatban vannak. Állítása szerint valójában nem a tinisztárt akarta támadni, hanem ezzel szerette volna felhívni Mark Zuckerberg figyelmét a rendszer biztonsági réseire.

A bíró egy évnyi börtönt szabott ki rá a számítógéppel való visszaélés miatt, indoklásában kiemelve, hogy a facebook-profil feltörése mindenképp bűncselekménynek számít, függetlenül attól, hogy egy átlagos felhasználót támad-e meg ezzel vagy egy hírességet. "Az embereknek joguk van ahhoz, hogy a magánjellegű, vagy akár nem személyes tartalmú leveleik ne kerüljenek nyilvánosságra" - fogalmazott.

A sztárnak a nyilvánvaló bosszankodáson túl még azzal is borsot tört az orra alá, hogy napokig tartott, mire sikerült visszaszereznie az irányítást a saját fiókja felett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.