Imád nyilatkozni, de bőszen védi a magánéletét

Tisztelgés a popikon előtt: életrajzi könyv George Michaelről

Ha nyilatkozni kell, George Michael sosem bizonyul szűkszavúnak, ám ha a magánéletére terelődik a szó, hét lakat zárja le a száját. Ki ez a talányos, rejtélyes sztár?

2012.05.21 16:29ma.hu

Zenei karrierjéről mindent, hétköznapjairól - főleg az utóbbi időben - szinte semmit nem tudunk. A kétszeres Grammy-díjas George Michael valóságos talány mind a rajongók, mind a kritikusok számára. Miközben ő a legközvetlenebb és legtöbbet nyilatkozó popsztárok egyike, a magánéletét elszántan védelmezi. A most megjelent életrajzi kötet (George Michael – A poplegenda) nemcsak a sztár zenei teljesítményét elemzi, de kitér a stílusteremtő és extravagáns videóira is, többek között a 2006-os turnét dokumentáló anyagra, amellyel Michael visszatért a zenei ipar mélyéről.

A könyv 234 oldalon át feszegeti azokat a problémákat is, amelyek a szupersztárt manapság nyomasztják, ezzel egyidőben pedig megerősíti kulturális ikonként elfoglalt helyét. A szerző igen közelről ismeri a zeneipart, korábban átfogó életrajzokat írt többek között a Nirvana, a Beck, az REM és a Velvet Underground zenekarokról.

Fontos megemlíteni, hogy nem botránykönyvről van szó, hanem olyan életrajzról, amely inkább tisztelgés a világsztár előtt.

George Michael az 1980-as években a Wham! tagjaként robbant be a zenevilágba, az együttes hangzása fémjelezte az évtized zenei világát, de miután 1986-ban útjuk elvált Andrew Ridgeley-vel, Michael szólóénekesként még többre vitte. A világsztár nemrég twitter oldalán nyilatkozott új daláról és még idén télen Ausztráliában turnézik több hónapon keresztül.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.