Porcukorral és citromhéjjal készül

Mitől lesz igazán omlós ez a tészta?

Kelt tésztából készül ez a finom, egyszerű eledel - az omlós tészta igazi házi recept, némi kézügyesség és erő kell hozzá!

2012.05.11 06:29ma.hu - Fotó: nagymamamkonyhajabol.hupont.hu

Próbáltuk már az igazi omlós tésztát? Itt az ideje, hogy nekiálljunk az elkészítésének!

Fotó: nagymamamkonyhajabol.hupont.hu

Hozzávalók:

- 50 dkg liszt
- 4 dkg élesztő
- 20 dkg vaj
- 3 dl tej
- 10 dkg cukor
- fél citrom reszelt héja és leve
- lekvár, porcukor, só

Az élesztőt langyos tejben kevés liszttel és cukorral felfuttatjuk, majd összegyúrjuk a liszttel, a vajjal, a cukorral, a citrom reszelt héjával és levével, a maradék tejjel, csipetnyi sóval.

Finom kelt tésztát dagasztunk, két cipóra osztjuk, pihentetjük, majd alálisztezett tepsin kinyújtjuk, nagy pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, megtöltjük lekvárral és ráhajtjuk a másik felét.

Kivajazott, kilisztezett tepsiben egymás mellé tesszük, ahogy begyújtjuk a sütőt, rögtön betesszük és közepes hőfokon megsütjük. Porcukorral meghintjük.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.