Nulláról akarja újrakezdeni, tiszta lappal

Csődöt jelentett a nyolcasikrek anyja - 14 gyerek került veszélybe

Csődöt jelentett Nadya Suleman amerikai nő, aki 2009-ben világszenzációt keltve nyolcas ikreket hozott a világra mesterséges megtermékenyítés eredményeként.

2012.05.02 08:29MTI

Az összesen 14 gyermekét egyedül nevelő anya hétfőn kérte a fizetésképtelenség megállapítását egy kaliforniai bíróságtól. A bíróságon benyújtott iratok szerint immár egymillió dollár adóssága van, miközben vagyontárgyainak értéke nem több 50 ezer dollárnál.

Az Orange County Register című helyi lap szerint Nadya Suleman azt mondta: gyermekei érdekében kényszerült meghozni a nehéz döntést, hogy "nulláról kezdhesse újra". Az amerikai csődtörvény 7. cikkelye értelmében meglévő vagyonát szétosztják a hitelezők között, majd lenullázzák az adósságát.

A gyemekmániás munkanélküli anya fűnek-fának tartozik: többek közt a saját édesapjának, a városi vízműveknek, a kábeltévé-szolgáltatónak, az iskolának, ahol gyermei egy része tanul, és több tízezer dollárnyi lakbérrel adós a négyszobás lakóház tulajdonosának is. (A nő az Orange megyei Whittierben él.)

Nadya Sulemannak már volt hat gyermeke, amikor a nyolcas ikrek megszülettek. A "sztorija" értékesítésével kapcsolatos üzleti tervek nem váltak be, így továbbra is az élelmiszersegély-utalványok és a rokkantsági ellátás jelentik számára az egyetlen fix bevételt. Nemrég még azt is vállalta, hogy félmeztelen fotók jelenjenek meg róla egy brit magazinban, de ezért is csak 8 ezer dollárt kapott.

Az ő nyolcas ikrei vannak életben a leghosszabb ideje a világon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.