Egyszerű és ízletes süti a kókuszkocka

A kókuszok támadása - van még, amit kihagytunk?

Hogy a kókuszos sütik kedvelői ne fogyjanak ki az ötletekből: a kókuszkocka elkészítése sem nehéz és sokan szeretik ezt a finomságot.

2012.04.29 07:29ma.hu - Fotó: jegeskave.hu

A kókuszgolyó és a kókusztekercs mellé íme egy újabb ínycsiklandó kókuszos recept - a kókuszkocka -, amellyel a kókuszos sütemények rajongói és a vendégek is elégedettek lehetnek.

Fotó: jegeskave.hu

Hozzávalók:

- A tésztához:

- 3 dkg vaj
- 20 dkg cukor
- 2 kanál méz
- 25 dkg liszt
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 20 evőkanál tej

- A mázhoz:

- 25 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
- 3 dkg kakaó
- pici tej
- kókuszreszelék

3 dkg vajat, 20 dkg cukrot, 2 kanál mézzel habosra kikeverünk, hozzáadjuk a 25 dkg lisztet, 1 kávéskanál szódabikarbónát, 20 evőkanál tejet, majd összekeverjük.

Kivajazott tepsiben sütjük ki, majd kockákra vágjuk. A mázhoz valókat összeforraljuk. A felvágott tészta-kockákat beleforgatjuk az összeforralt mázba, majd kókuszreszelékbe.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.