Felhasználható később is...

Kókusztekercset a vendégnek!

Kevés kiválóbb kínálnivaló van a kókusztekercsnél, amely nemcsak remek aprósüteménynek, de lefagyasztani is lehet, és bármikor felhasználható.

2012.04.03 06:29ma.hu - Fotó: pusztakonyha.blogspot.com

A kókusztekercs elkészítése nem nehéz, ráadásul tea, kávé mellé bármikor fogyasztható sütemény, a vendégek pedig mindig örülnek neki...

Fotó: pusztakonyha.blogspot.com

Hozzávalók:

- A tésztához:


- 30 dkg háztartási keksz
- 20 dkg porcukor
- 3 evőkanál kakaó
- 2 dl tej

- A töltelékhez:

-
10 dkg kókuszreszelék
- 15 dkg porcukor
- 10 dkg vaj

Az alapanyag 2 nagy vagy 3 kicsi kókusztekercs készítéséhez elég. A kekszet ledaráljuk, hozzáadjuk a porcukrot, a kakaót és annyi tejet, hogy jól nyújtható massza legyen.

Az összedolgozott masszát 2 vagy 3 részre osztjuk, kicsit hűvös helyre tesszük. Ezalatt a vajat a porcukorral habosra keverjük majd hozzákeverjük a kókuszreszelék felét.

Ezt is elosztjuk, majd a tésztát egy fóliára kinyújtjuk vizes kézzel és vizes gyúródeszkával. Utána rákenjük a krémet és vizes kézzel felhengergetjük.

Megszórjuk a maradék kókuszreszelékkel. Celofánba csavarva hetekig eláll a hűtőben, de le is lehet fagyasztani.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.