Rossz helyen, rossz időben csípték el a sztárt

Eltitkolt felvételek: Sophia Loren túl illetlen volt férfipizsamában

Csak az Oscar-díjátadó másnapján értesült Sophia Loren ötven évvel ezelőtt arról, hogy ő kapta meg a legjobb nőnek járó aranyszobrot, ám nem a legmegfelelőbb öltözetben ült kamera elé a nagy kapkodásban.

Képekben a csodás Sophia Loren képgaléria

2012.04.12 08:34ma.hu / MTI

1962-ben Sophia Loren volt az első olyan nem angol anyanyelvű színésznő, aki a legjobb női főszereplő kategóriában Oscar-díjat vehetett át, de az egyéb kategóriákat tekintve sem volt előtte olasz színésznő, akit a legnagyobb filmes elismeréssel díjaztak volna. Csakhogy a nevezetes ceremónián, amelyet abban az évben április 9-én tartottak, az ünnepelt díva nem volt jelen, a szobrot is Greer Garson amerikai színésznő vette át a nevében.

Fotó: MTI (A galériához KATT a képre)

A díjazás másnapján azonban a RAI köztévé két főből - egy operatőrből és egy riporterből - álló stábja csöngetett be az ajtaján, hogy elsőként kapjon interjút az Egy asszony, meg a lánya című film egy csapásra világhírűvé lett főszereplőjétől. Loren nem sokat gondolkozott, le is huppant az egyik fotelba, még azzal se nagyon törődött, hogy előtte elegáns ruhát kapjon magára.

Noha a sminkjére ezúttal is nagy gondot fordított, a 28 éves színésznő öltözéke csak egy férfi szabású pizsamából és egy háziköntösből állt. Már ez is túl illetlennek számított a RAI vezetőinek szemében, de az utolsó cseppet a pohárban az jelentette, hogy a lakás valójában nem is Sophia Lorené, hanem Carlo Ponti produceré volt. Bár később épp ő lett Loren férje, akkoriban még távolról sem volt törvényes a kapcsolatuk.

Ezért végül a közszolgálati csatorna vezetősége úgy döntött, a felvételt nem nagyon mutogatják túlzottan illetlen mivolta miatt. Az azonban csak most derült ki, hogy a "rejtegetés" mennyire tudatosan történt és mi volt a valódi oka.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.