Mostanában a gonoszság a menő Hollywoodban

Angelina Jolie elátkozza a hercegnőt

Julia Roberts után Angelina Jolie is gonosz szereplő bőrébe bújik, igaz, ő nem Hófehérkét, hanem Csipkerózsikát szeretné eltenni láb alól. A filmet két évig forgatják és vágják.

2012.04.10 14:29ma.hu / MTI

A tervek szerint 2014. március 14-én kerül a mozikba a Csipkerózsika című klasszikus mese, melyben többek közt Angelina Jolie is szerepet kapott, ám nem az álomszuszék hercegnő vagy valamelyik keresztanyja képét ölti magára, hanem ő lesz az a gonosz boszorkány, aki örök álommal átkozza meg még születésekor a csecsemőt. A film a Maleficent címet fogja viselni, ami nem más, mint a gonosz Demona boszorkány angol megfelelője.

Fotó: MTI

A nézők nem a klasszikus Csipkerózsika-történetet láthatják majd a mozikban, a Jolie-val készülő verzióban a hangsúly inkább azon lesz, hogy mi vezetett Demona gonosz átkához, ami miatt a szépséges Auróra hercegnő a 16. születésnapján évszázados álomba szenderül az egész királyi udvarral egyetemben. Ennek megfelelően tehát Jolie mégiscsak a film főszereplőjeként tündökölhet, csak épp nem úgy, ahogyan a Grimm-klasszikustól várhatnánk.

A hercegnőt szinte biztosan Elle Fanning alakítja, akit a magyar nézők leginkább a Babel című filmből, illetve néhány sorozat epizódszerepéből ismerhetnek, köztük a Miami helyszínelőkből vagy a Doktor House-ból. A rendezés Robert Stromberget dicséri - remélhetőleg -, az ő neve az Avatar és az Alice Csodaországban című sikerfilmek látványvilágának tervezőjeként lehet ismerős.

Jolie saját bevallása szerint már a forgatókönyvet is imádta. "Nagyon szórakoztató. Már fenem a szarvaimat, a gyerekeim odáig vannak. Őrültségnek hangzik, ha azt mondom, hogy a fiatal lányok tanulhatnak majd belőle, mert úgy tűnik, mintha azt mondanám, hogy legyenek gonoszak. Demona valójában jó ember, persze nem tökéletes. Attól messze van" - közölte.

Nem Jolie az egyetlen "gonosz" lény mostanában Hollywoodban: a közelmúltban Julia Roberts is ellenszenves figura, a gonosz mostoha szerepét vállalta magára, amikor elkészítették a Hófehérke című meseklasszikus filmváltozatát.

Még több hír Angelina Jolie-ról

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.