Nyilvánosságra hozták a halottkém jelentését

Arccal lefelé találtak a forró vízben heverő Whitney holttestére

A Grammy-díjas énekesnő február 11-i tragikus halálának okát már korábban megszellőztették az illetékesek, de a részletes boncolási jelentés csak most került napvilágra. Döbbenetes és morbid "olvasmány".

Egyesült Államok - Whitney Houston temetése képgaléria

2012.04.05 08:35ma.hu

Nyilvánosságra került a korábban csak fő tényeket közlő halottkém jelentése Whitney Houston haláláról, a jegyzőkönyv megdöbbentő részleteket fed fel a sztár utolsó óráiról és megtalálásának körülményeiről. Az már korábban is ismert volt, hogy az egész világot letaglózó halálesethez az énekesnő kokainfogyasztása és szívproblémája együttesen vezetett, de most kiderült, hogy a szobában találtak egy kanalat "fehér kristályszerű anyaggal", valamint némi fehér port (a laborvizsgálatok igazolták, hogy kokain), mellette pedig összetekert papírhenger és egy kis kézitükör hevert az asztalon.

A drog nyomait a fiókban is felfedezték, így válhatott már a boncolás és a laboratóriumi eredmények előtt nyilvánvalóvá, hogy a súlyosan drogfüggő Houston halálát közvetlenül a túladagolás okozta. Az csak később derült ki, hogy nemcsak a kokain játszott szerepet a tragédiában, hanem szervezetében nagy mennyiségben találták vényköteles és recept nélkül kapható gyógyszerek - főként nyugtatók és izomlazítók -, valamint alkohol nyomait.

A boncolás ugyanakkor feltárta azt is, hogy a rendszeres kábítószerhasználat az orrsövény hátsó részének sérüléséből is megállapítható. A 48 évesen elhunyt énekesnő bal könyökhajlatában a halottkém egy régebbről származó szúrt sebet is felfedezett.

Whitney Houston emlékfala a Fülöp-szigeteken (Fotó: MTI - A galériához KATT a képre!)


A holttestet arccal lefelé fedezték fel a kádban, orrából vér szivárgott, ajka pedig fel volt hasadva. Amikor rátaláltak éjjel fél 10 után néhány perccel, már csaknem hét órája halott volt, de a fürdővíz még mindig 34 fokos volt, ami arra utal, hogy szinte tűzforró volt akkor, amikor Whitney belefeküdt. Hátán enyhe égési sérülés nyomait is felfedezték. A homloka bal oldalán két felszíni horzsolás volt, egy pedig az orrnyergén - áll a most nyilvánossá vált jelentésben.

A kádban holtan heverő Whitney fején még mindig rajta volt a napközben viselt barna paróka, "szorosan a hajához tűzve" - olvasható a jegyzőkönyvben, mint ahogy az is, hogy egy feltépett műanyag tasakból kiszóródott gyógyszerek hevertek a szobában, üres gyógyszeres üvegek, és az egész szoba szétszórt cigarettacsikkekkel volt tele.

Szemtanúk elmondása szerint halála napján arra panaszkodott, hogy fáj a torka, ezért akart forró fürdőt venni. 19 éves lánya, Bobbi Kristina az anyja halálhírére azonnal maga is kokain után nyúlt, amikor pedig családja a közelmúltban megpróbált beszélni vele, szavaik süket fülekre találtak - tette hozzá a brit Daily Mail című lap.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.