81 ezer dollárt adtak a ruhákért és ékszerekért

Whitney magával rántotta Christopher Reeve-et is

Összesen 81 ezer dollárt fizettek a gyűjtők azokért a ruhákért és ékszerekért, amelyeket egykor Whitney Houston viselt, az árverés sikere más sztárok relikviáinak értékét is emelte.

2012.04.02 10:29ma.hu / MTI

Jó hatással volt Whitney Houston emléke a hét végén tartott hollywoodi aukcióra: nemcsak a nemrégiben tragikus hirtelenséggel elhunyt énekesnő ruhái és ékszerei keltek el remek áron, de a kalapács alá került további sztárrelikviákért is többet adtak a gyűjtők, mint amennyire a Julien's Aukciósház előzetesen számított.

Az énekesnő egyik legértékesebb ruhadarabjának egy gyönggyel díszített fűző bizonyult, amelyért 19 ezer 200 dollárt fizettek - több mint háromszorosát annak, mint amennyiért eredetileg meghirdették! Egy bársonyruháért, amelyet a sztár Clive Davis zeneipari mogul Grammy-partiján viselt, 11 ezer 250 dollárt fizettek, és szép summa vándorolt a kikiáltó kasszájába azért a két pár fülbevalóért is, amelyet Houston a Több mint testőr című filmben viselt. Mindkettő a kikiáltási ár többszörösét érte el, az egyik 2880 dollárt, a másik pedig 7040 dollárt ért.

Összességében 81 ezer dollárral, mintegy 18 millió forintnak megfelelő összeggel gyarapodott a hagyatéki vagyon, bár a híradások arról nem szólnak, hogy ennek az összegnek mekkora része kerül az örökösökhöz és mennyi üti a Julien's markát.

Azt viszont tudni lehet, hogy a licitálók annyira belejöttek, hogy Christopher Reeve Superman 4-ben viselt jelmezéért 35 ezer 200 dollárt adtak, Clark Gable Elfújta a szél-beli lovas kabátját a 10 ezer dolláros kikiáltási ár sokszorosánál, 57600 dollárnál ütötték le, a híres keménykalap és sétapálca pedig, ami Charlie Chaplin "tartozéka" volt, kereken 100 ezer dollárért cserélt gazdát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.