Romániában nyit kutyamenhelyet a sztár

Ezer kutyát ment meg Mickey Rourke - az első már kipipálva

Kóbor kutyáknak készül otthont alapítani Romániában, egy ebet pedig már örökbe is fogadott a szomszédos országunkban forgató Mickey Rourke.

2012.03.30 08:29MTI

Az amerikai színész egy szuka kutyát vett magához, amely egy falkával együtt tűnt fel a forgatáson. A bátortalan kutya azzal vívta ki Mickey Rourke figyelmét, hogy agresszív fajtársai miatt nem tudott enni az ételből, amit a stáb odakészített nekik. A Foxi nevet kapott kutya az Egyesült Államokba költözik Rourke-kal.

A jövőben a tervek szerint a színész kutyaotthont alapít, amely ezernyi négylábút láthat el. "A Bukarest környékén élő kóbor kutyák helyzete tragikus" - fogalmazott Rourke, aki a Dead in Tombstone című fantasy-western forgatására érkezett Romániába.

Romániában az utcán élő kutyák évtizedek óta nagy problémát okoznak a lakosságnak, gyakran megtámadják az embereket. Nemrég az alkotmánybíróság az állatvédők nyomására megtiltotta ezeknek az állatoknak a megölését.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.