A lebegő virágok nem foglalnak helyet...

Képek - Plafonról lógó kertet alkotott egy magyar tervezőnő

Növényimádók vagyunk, de a lakásban egyre kevesebb hely jut a virágoknak? Egy magyar származású dizájner erre is talált megoldást. Meghökkentő, de mutatós...

Otthon - Lebegő kertet tervezett Asztalos Gabriella képgaléria

2012.03.27 15:53ma.hu

A legtöbb lakásban a növények a teraszon, az erkélyen vagy a szoba világosabb részein foglalnak helyet kaspóban, fonott kosárban vagy állványon.

Asztalos Gabriella lebegő kertje - KATT ide! - Fotó: trendhunter.com

Asztalos Gabriella magyar származású dizájner azonban gondolt egyet: mi lenne, ha lebegő kert díszíthetné az otthonokat?

Sokkal több virág elhelyezésére van lehetőség így, ráadásul nem foglalnak helyet a helyiségben - hiszen a plafonról lógnak. A padlón pedig több tér marad.

A tervezőnő futurisztikus, hosszúkás fém tartókkal képzelte el a lebegő kertet - tény azonban, hogy a modern stílusú otthonokban jobban mutat ez a megoldás, mint a konzervatív berendezés mellett.

Nemcsak praktikusak, egyedülálló háromdimenziós hatást is keltenek. Mintha csak az ezüst evőeszközkészlet kerti eszközzé változott volna...

A lebegő kaspók rozsdamentes acélból készültek, a legmodernebb konyhában is remekül megállják a helyüket.

Asztalos Gabriella Budapesten született, de Európa-szerte végezte tanulmányait. Mielőtt dizájnernek tanult, hivatásos klasszikus balett táncos volt.

Ez a tapasztalat járult hozzá, hogy megtanulja, hogyan fejezze ki érzéseit a  mozgásban és a formák, alakzatok terén egyaránt.

Egyik híres alkotása az Ölelő szék, amelyről mindent elmond a formája....

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.