90 kilométeres símaratonon fut a hercegnő húga

Jótékonyságból vállalta a lecsúszást Pippa Middleton

Az éhező gyermekek megsegítése érdekében csatol sílécet a lábára Pippa Middleton a hétvégén, a Svédországban megrendezett 90 kilométeres jótékonysági maratonon.

2012.02.29 09:29ma.hu

1922 óta minden évben megrendezésre kerül a svédországi Salen falu közelében az a 90 kilométeres símaraton, amely jótékonysági célokat szolgál, egy 1522-es esemény emlékére.

A történelemkönyvek szerint egy Gustav Vasa nevű férfi annak idején megpróbált földműveseket toborozni a dán megszállók elleni lázadáshoz, ám senki nem állt mellé, neki pedig menekülnie kellett. Közben azonban a moraiak mégis úgy döntöttek, csatlakoznak Vasához, és a legjobb sífutókkal igyekeztek a férfi segítségére.

Az esemény emlékét idéző 90 éves maratoni sífutás bevételét a szervezők a Magic Breakfast nevű, éhező gyermekeket támogató szervezetnek ajánlják fel, ehhez csatlakozik tehát Pippa Middleton, a cambridge-i hercegnő, Katalin húga és Vilmos herceg sógornője.

Tavaly 16 ezren vettek részt a sífutásban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.