Jogellenesen mondtak fel az egyik szereplőnek?

Bíróság elé állították a Született feleségek sztárjait

Beperelte a Született feleségek producerét Nicollette Sheridan, miután állítása szerint Marc Cherry megütötte őt. Most a főszereplők egész hadát idézték be tanúként a tárgyalásra.

2012.02.28 09:30ma.hu

A védelem tanújaként áll bíróság elé Eva Longoria, Teri Hatcher, Marcia Cross és Felicity Huffman, miután kolléganőjük beperelte korábbi producerét jogtalan elbocsátás címén. Nicollette Sheridan a kezdetektől fogva tagja volt a Született feleségek csapatának, ám a 6. évadban "megölték" őt egy autóbalesetben, így az utolsó két évadot már nélküle forgatták le.

Fotó: IMDB

A színésznő szerint az elbocsátásnak köze lehet egy korábbi vitához a sorozat írójával. Az Edie Brittet alakító sztár elmondása szerint 2008-ban összeszólalkozott Marc Cherry író-producerrel, aminek a végén egy pofon is elcsattant. Később panaszt emelt a forgalmazó ABC televíziótársaság vezetőinél és meggyőződése, hogy emiatt ölték meg 2009-ben sorozatbeli karakterét.

A Los Angelesben hétfőn kezdődött tárgyaláson 2,5 millió dollárnyi kártérítés a tét, Sheridan szerint ekkora összegtől esett el azáltal, hogy nem vehetett részt a sorozat utolsó két évadában. A 48 éves sztár eredetileg 12,6 millió dollárra perelte Cherryt, az okok közt szexuális és nemi zaklatás, testi sértés, érzelmi stressz okozása és jogtalan felmondás szerepelt, de végül ezek közül csak az utolsó vádpont maradt meg, mire a tárgyalási szakaszba jutott az ügy.

A bíró is ragaszkodott hozzá, hogy legfeljebb egy évi fizetését követelheti a készítőktől. Az ügyben vádlottként szerepel az ABC és a Touchstone Television is, a tárgyalás a tervek szerint 11 napig fog tartani.

A gyártók azzal védekeznek, hogy Edie-t "rutinból" (ny)írták ki, a papírok benyújtásakor a csatorna szóvivője azt mondta: "A halál éppúgy része a tévés forgatókönyveknek, ahogyan az életnek is a része. Természetes, hogy ha egy karakter meghal, akkor a színész elveszíti a munkáját. Itt is ez történt."

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.