Nemcsak finom, jót is tesz a halfilé roston

Egyen egészséget: sütve, zöldségekkel!

Fagyasztott tonhallal, zöldségekkel, olívaolajjal és citromlével készül a halfilé roston - könnyű, gyors és remek ízzel csábító étel!

2012.02.23 06:29ma.hu

Érdemes megkóstolni a halfilét roston - a hal egészséges, és sokféleképpen elkészíthető, ízletes sült válik belőle.

Hozzávalók:

- 4 szelet fagyasztott tonhal
- 1 evőkanál citromlé
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 kis vöröshagyma
- 2 paradicsom
- 1 csokor petrezselyem
- só
- Grill fűszerkeverék

A halat felengedjük, megsózzuk, majd alufólialapokra fektetjük. Mindegyik szeletre hagyma- és paradicsomkarikákat fektetünk, citromlével és olajjal meglocsoljuk, az ételízesítővel és petrezselyemmel megszórjuk.

A fólia szélét összenyomjuk és a csomagokat forró grillen 10-15 percig sütjük. Az egyik csomagot kibontva villával ellenőrizzük, hogy átsült-e.

A citromlevet 2 evőkanál fehérborral is helyettesíthetjük.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.