Elklészültek az aranyozott szobrok

Az Oscarok már Hollywoodban vannak

Megérkezett csütörtökön Hollywoodba az a 42 darab Oscar-szobor, amelyek a február végi díjátadón kerülnek jogos tulajdonosaikhoz.

2012.02.10 15:29MTI

A díjakat több mint 70 éve ugyanaz a chicagói cég készíti, és egy menetrend szerinti repülőgépen érkeztek meg Los Angelesbe. Tom Sherak, az amerikai filmakadémia elnöke személyesen kísérte el a stílusosan Oscar 1 névre keresztelt repülőgép értékes rakományát.

A szobrok 35 centiméter magasak és négy kilogramm súlyúak. Az ezüstből, nikkelből, rézből és ónból készült figurát 24 karátos aranyréteg fedi.

Oscar egy filmtekercsen álló, kardjára támaszkodó lovag. A filmvilág legvágyottabb elismeréseit február 26-án 84. alkalommal adják át Hollywoodban. A győztesek nevét csak a gála után gravírozzák a szobrok talapzatába.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.