Az áruknak csak egy részét fizette ki

Sajtot és bort lopott az áruházból a sztárszakács

Lebukott egy népszerű főzőműsor házigazdája: egy tehetős környéken tért be egy boltba, hogy márkás sajtokat és borokat vegyen, de az áruknak csak egy részét számlázta le.

2012.01.10 12:29ma.hu

Bocsánatot kért és hülyének titulálta magát egy Nagy-Britannia-szerte népszerű televíziós sztárszakács, miután bolti lopáson érték őt. A 60 éves Worrall Thompson egy jómódú környéken tért be egy üzletbe, ahol önkiszolgáló pénztáraknál lehet fizetni, de a biztonsági kamera tanúsága szerint a híresség néhány árut nem tett fel a gépre.

Thompson később saját honlapján kiadott nyilatkozatban reagált a történtekre: "Annyira sajnálom, hogy ilyen ostoba és felelőtlen voltam, összetörtem a családom és a barátaimat, de nyilvánvaló, hogy kezelésre van szükségem. Nem az első vagyok és biztosan nem is az utolsó, aki hülyeséget csinált - de hogy mi volt a fejemben, csak az idő tudja megmondani."

Fotó: awtonline


A Ready, Steady, Cook (Elkészülni, Vigyázz, Főzés) című show szakácsa az áruháztól is elnézést kért, ahol egyébként összesen öt alkalommal látták őt részlegesen fizetni december 22. és január 6. között. Legtöbbször úgy követte el a csalást, hogy néhány árut egyszerűen "elfelejtett" az árleolvasó elé tenni és egyenesen a táskájába pakolta, főként sajtokat és bort.

A biztonsági emberek egy idő után már kifejezetten figyelték őt, hogy kiderüljön, nem véletlenül maradtak le egyes tételek a számláról. Amikor lefülelték, a vásárlók is döbbenten nézték a jelenetet.

A rendőrség lopás gyanúja miatt letartóztatta, de részben ismertségére és népszerűségére való tekintettel végül megúszta egy írásbeli figyelmeztetéssel, amit azonban a bíróság súlyosbító körülményként fog figyelembe venni, amennyiben újra kísértésbe esne.

Thompson nemcsak szakácsként híresült el, a főzőműsorokon kívül más show-kban is megjelent, ő Richard Burton keresztfia, és nevét adta többek közt egy sor márkás konyhai edénynek és ételízesítőnek is. Emellett elkötelezett híve a szállodák halljában történő dohányzás engedélyezéséért folyó harcnak.

A recesszió azonban őt is rosszul érintette: 2009-ben hat étterméből négyet be kellett zárnia és mintegy 60 alkalmazottját kellett elbocsátania, miután bankja korlátozta a folyószámlahitelét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.