A legenda bőrében áll a Broadway színpadára

Nem csalás, nem ámítás: Houdini lesz Hugh Jackmanből

Houdini szerepében tér vissza a 2013-14-es évadban a Broadwayre Hugh Jackman - jelentették be a legendás mágusról a készülő musical producerei.

2012.01.05 18:29MTI

A 43 éves ausztrál színész tavaly hatalmas sikert aratott a New York-i színházi negyedben egyszemélyes Hugh Jackman, Back on Broadway című műsorával. A bevételi rekordot döntő tízhetes előadássorozat a hét végén fejeződött be a Broadhurst Színházban. Csupán az utolsó héten több mint kétmillió dollárért váltottak rá jegyet a nézők, az összbevétel pedig csaknem 15 millió dollárra rúgott.

A Houdini című musicalben Hugh Jackman a világhírű illuzionistát alakítja majd. Mint a bejelentéssel kapcsolatban kiadott közleményében fogalmazott: gyermekkora óta elbűvölte Harry Houdini élete és sok szempontból elmondható, hogy valójában egész életében erre a szerepre készült.

A producerek szerdán elmondták: a musical szövegkönyvét az Oscar- és Emmy-díjas Aaron Sorkin (Az elnök emberei) írja. A magyar származású amerikai szabadulóművészről szóló darab zenéjét és dalait az Oscar- és Grammy-díjas Stephen Schwartz szerzi, a rendező pedig Jack O'Brien lesz. A musical várhatóan a 2013-14-es színházi évadban debütál.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.