Fejsérülést szerzett Edvin Marton

Kórházban a hegedűművész: leesett a lépcsőről

Kisebb baleset érte Edvin Marton hegedűművészt a román fővárosban, ezért bizonytalanná vált, hogy felléphet-e a Bécsi Karácsony szerdai és csütörtöki bukaresti előadásán, amelynek részben ő a dirigense, illetve a szólóhegedűse.

2011.12.21 18:29MTI

Román sajtójelentések szerint a magyar hegedűművész kedd este elcsúcsott és beütötte a tarkóját. A Floreasca-kórházban végzett első vizsgálatok azt mutatták, nincsen komolyabb sérülése, ezért hazaengedték, de szerdán további vizsgálatokat végeznek rajta, mert továbbra is tarkófájdalmakra panaszkodik.

A kórház szóvivője szerint Edvin Marton azért ütötte be a fejét, mert estében nem önmagát, hanem Stradivari hegedűjét óvta.

A Bécsi Karácsony című show egy részében Edvin Martonnak kellene dirigálnia a zenekart, egy másik részben pedig szólóhegedűsként kellene fellépnie. A koncert szervezői közölték, hogy az előadás semmiképpen nem marad el, és ha Marton nem léphet fel, a show első részének karmestere, az osztrák Gottfried Rabl helyettesíti majd őt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.