Emmy díjas magyar hegedűművész

Edvin Marton a szerelem miatt kezdett el hegedülni

Edvin Marton: Azokra az emberekre koncentrálok, akik a rajongóim, ők ihletnek meg...

2009.11.08 11:04Sztárportré

Alapjában véve nagyon pozitív, és romantikus lélek vagyok. Úgy kezdtem a hegedülést, hogy szerelmes lettem - öt éves koromban, az óvodában - egy Andrea nevű lányba, és szerenádozni szerettem volna neki. Egy év alatt a Süss fel napot megtanultam, és eljátszottam neki az óvodában. Puszit kaptam tőle, nagyon örültem neki. Mentem haza anyukámnak elújságolni, hogy micsoda sikerem volt, és mondtam neki, hogy akkor mindig is hegedülni szeretnék.

A sportolókkal egy hajóban:


Valószínű, hogy mi muzsikusok a táncosokkal, a sportolókkal egy picit egy hajóban evezünk, mert egy dolog hajt minket, hogy örömet okozzunk a rajongóinknak, hogy teljesítsünk, hogy jobbak legyünk mindig. Mindegyik fellépés jobb legyen mit az előző. Az olimpia - amikor felléptem -, az Eurovíziós Dalfesztivál, vagy amikor az Emmy díjat New Yorkban megnyertem nyilvánvaló, hogy kiemelkedő fellépések közé tartoznak.

Hollywoodban körülnéztem:

Minden zene másképp születik. Most készülök az új lemezzel, aminek Hollywood lesz a címe. El is utaztam Hollywoodba nyáron, körülnéztem a filmzenei, show zenei kutatásban, úgyhogy feldolgozások lesznek benne, filmzenei feldolgozások. Titanic, Evita, Zorró, Gladiátor, és filmzenei jellegű saját számaim is lesznek rajta, többek között a Tangó, Fanatico, tehát egy csomó olyan szám, ami megfogott a filmzenékben.

Decemberben művészeti vezető lettem a bécsi Strauss zenekarnál, és egy turnéra indulunk majd decemberben, jaunuárban. Magyarországon is lesz öt fellépésünk, ezt a weblapomon meg lehet nézni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.