Ízletes fánkocskák gyümölcsjoghurttal

Joghurtba a fánkot?

Szívesen kisütne hétközben egy könnyed, joghurtos finomságot? Lásson neki a joghurtos fánkocskáknak. Nem fog csalódni!

2011.12.01 06:29ma.hu

Téli délutánokon különösen örülünk egy kis csábító édességnek - nem mindennapi fánkot készíthetünk gyümölcs joghurttal. Lássunk hozzá!

Hozzávalók:

- 225 g liszt
- 125 g porcukor
- 0,5 kávéskanál sütőpor
- 175 ml tej
- ghí a sütéshez
- 6 dl joghurt
- 150 g cukor
- 20 dkg eper, szeder, vagy málna

Összekeverjük a lisztet, a sütőport, a porcukrot és a tejet olyan sűrűségűre, hogy megálljon a fakanálon. Egy vizes evőkanállal a forró ghíbe szaggatunk annyit, amennyi kényelmesen elfér a zsiradék felszínén anélkül, hogy összeérnének.

Ügyeljünk, hogy a ghí hőmérséklete ne legyen túl magas, máskülönben a fánkocskák nem sülnek át. 6-8 perc alatt aranybarnára sütjük őket, és egy szűrőre szedjük.

Egy tálban habverővel összekeverjük a joghurtot, a cukrot és az összetört gyümölcsöt. Tálalás előtt legalább 10 percig áztatjuk ebben a szószban a fánkocskákat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.