Semmi köze nincs az élesíthető fegyverekhez

Brad Pitt dühös: a TEK miatt csúszik a forgatása

Brad Pitt fel tudna robbanni mérgében, mert már így is jócskán kifutott az időből - és lassan a pénzéből is - a zombifilmje miatt, a nemzetközi sajtó viszont továbbra is a múlt héten lefoglalt fegyverek esetét boncolgatja.

2011.10.17 15:29ma.hu

Dühös a budapesti forgatás csúszása miatt Brad Pitt - erről számolnak be az amerikai lapok, miközben továbbra is bizonytalan a két hete lefoglalt, nem hazai szabványok szerint hatástalanított fegyverarzenál sorsa és így a sztár további késésekre számíthat.

Könnyedén újra élessé válhat a fegyver (Fotó: MTI)

A hollywoodi színész a War Z című zombithrillerjének zárójeleneteit kezdte el Budapesten, az egykori Kőbányai Konzervgyár területén forgatni, ám alighogy felállították a díszleteket, máris bonyodalmakkal találkoztak. A magángéppel Magyarországra szállított több mint 80 fegyverről ugyanis gyorsan kiderült, hogy olyan módszerrel hatástalanították, ami egy csavarhúzóval is a visszájára fordítható.

Ez viszont nemzetbiztonsági kérdéseket is felvet, így cseppet sem meglepő, hogy a terrorelhárítók is azonnal lecsaptak a puskákra és elkobozták azokat.

Ezzel egyidőben a külföldi lapok is beszámoltak arról, amit a hazai sajtóból már tudni lehet, hogy Brad Pittet egyelőre a TEK nem hallgatja ki gyanúsítottként, a felelősség továbbra is azt a céget terheli, amely nem megfelelő módon intézte a fegyverek behozatalát, többek közt nem egyeztettek előtte a terrorelhárító központtal és nem szerezték be a szükséges engedélyeket.

"Ilyen fegyvereket súlyosan törvénytelen szállítani, akkor is, ha forgatási kellékként alkalmaznák azokat, ami remélhetőleg nem fordul elő" - idézte a cikk Hajdu Jánost, a TEK főigazgatóját és helyettesét, Bodnár Zsoltot.

Eközben viszont nem nehéz kitalálni, hogy Brad Pitt mennyire dühös az eset miatt, hisz a forgatási tervhez képest már eleve csúszásban volt, mire Magyarországra érkezett, és ez az ügy további késedelmeket okoz. Ráadásul az efféle késések jelentősen befolyásolják nemcsak a film készítésének ütemtervét és a várható bemutató idejét, de a költségvetést is erőteljesen megnyomja.

Még több hír Brad Pittről

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.