"Nem olyan nagy baj, mint a globális felmelegedés"

Leonardo DiCaprio támogatja a meleg házasságokat

Leonardo DiCaprio szerint ha a globális felmelegedéssel vagy a gazdasági válsággal összehasonlítjuk, a melegek házassága már nem is tűnik olyan nagy problémának.

2011.09.15 12:29ma.hu

"Nincs annál idegesítőbb dolog, minthogy az emberek az olyan dolgokra összpontosítanak, mint a homoszexuálisok házassága. Közben meg ott van a globális felmelegedés, vagy azok a dolgok, amelyek hihetetlenül félelmetes és fenyegető következményekkel járhatnak a gazdaság jövőjére nézve!" - fakadt ki a minap Leonardo DiCaprio az egyik amerikai magazinban.

"Az emberek nem valami értelmesek ebben a kérdésben" - tette hozzá.

A színész persze nem hazabeszél, hosszú ideje boldog párkapcsolatban él a vele ellentétes nemű Blake Livelyvel - aki szemmel láthatóan még a nők közt is kiemelkedik szépségével -, egyszerűen arról van szó, hogy DiCapriót dühíti, ha felesleges apróságokat ennyire felnagyítanak, mint amit tesznek az azonos neműek házasságának legalizálása körül.

A sztár a véleményével csatlakozott Clint Eastwoodhoz, akivel nemrég közös filmen dolgoztak, ő ugyanezen a véleményen van: senkinek semmi köze hozzá, hogy ki kivel házasodik. Hasonló véleményt fogalmazott meg a közelmúltban Brad Pitt is, akinek persze mostanában se férfivel, se nővel esze ágában sincs összeházasodni, Angelina Jolie-val és hat gyermekükkel így is nagyszerűen megvannak.

"Biztató, hogy New York csatlakozott a mozgalomhoz és a házassággal azonos jogokat biztosít a meleg pároknak. De minden amerikainak alkotmányos joga elvenni azt a személyt, akit szeret, függetlenül attól, hogy milyen kapcsolatban - meleg vagy heteroszexuáilis - élnek" - mondta DiCaprio.

"Az állam nem döntheti el, kit vehetsz feleségül és kit nem. Talán egyszer a sok aktivista munkájának köszönhetően ez a diszkrimináció megszűnik és minden amerikai megkapja a lehetőséget, hogy a házassággal egyforma jogokkal éljenek" - fogalmazott.

Még több hír Leonardo DiCaprióról

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.