Így szerezz magadnak egy kis időt!

Plusz 9 tipp, amivel órákat takarít meg a háziasszony!

Munka után irány haza, de semmi lazítás, mert feje tetején áll a háztartás, és a gyermekekkel is foglalkozni kellene! Hogyan nyerjünk magunknak időt?

2011.09.08 15:55ma.hu

A tippekről szóló írásunk első részében már ajánlottunk néhány tippet arra, hogyan spórolhat meg egy háziasszony akár órákat is a napjából, hetéből, ha leleményesen végzi a munkáját. Most lássuk a többi ötletet!

- A mosogatást nem csak úgy intézhetjük el egyszerűbben és gyorsabban, hogy beáztatjuk a piszkosabb edényeket kicsivel a mosás megkezdése előtt.

Ha már étkezés után rendszeresen leöblítjük a tányérokat,
edényeket, és azonnal berakjuk a mosogatógépbe vagy a mosogatóba rendezzük a majdani mosogatáshoz, igen sok időt nyerünk!

- A gyerekek uzsonnáját készítsük el este, és tároljuk légmentesen lezárt dobozkákban a hűtőben. Így nem kell vele reggel bíbelődni, rohanni!

- A csemeték ágyára nem kell sok felesleges dolog. Elég a párna, egy vékony paplan és egy takaró, ami ágytakaróként szolgál. Az ágyak rendbetétele reggel így legalább 10 perccel kevesebb ideig tart!

- A szükséges tisztítószerek összeválogatása egy kis tartóba nagyon ötletes. Ha több szintes a ház, minden szinten állhat ilyen. Ha egy helyen vannak, sokkal könnyebb és egyszerűbb kitakarítani, mert minden kéznél van.

- Minden alkalommal, ha tankolunk, érdemes teljesen teletankolni az autót, akkor nem kell többször, több időt pazarolni erre.

- A gyermekülés alá fektessünk az autóba egy már használaton kívüli törölközőt. Ez felfogja a lepotyogó ételdarabokat, kekszet, üdítőnyomot.

- A számlák, papírok kezelése könnyebb és gyorsabb, ha mindent egy dobozban tartunk, aminek köze van hozzá: a csekkeket, a számológépet, egy füzetet, amiben a tételeket vezetjük, tollakat.

- A táskánk tisztán tartásának legjobb módja, ha a felesleges dolgok és a szemét számára mindig tartunk magunknál egy kis zacskót, amibe beletehetjük és később az egésznek a tartalmát kidobhatjuk.

- A kikölcsönzött könyveknek tartsunk fenn egy dobozt, amelybe belerakjuk őket - így nem kell tűvé tenni a házat, ha eljött az ideje a visszaszolgáltatásuknak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.