Nem mindegy, milyen szín megy a szemformára

Képek: Ne nézd be a szemet!

Nem minden szem egyforma vonalú - érdemes erre odafigyelni, mert a sminkelésnél van jelentősége! Íme néhány tipp: milyen típusú szemre milyen színárnyalat illik?

Szépség - milyen színeket milyen szemekre? képgaléria

2011.08.31 14:40ma.hu

A szemünk vonala különbözik egymástól - nem kell ehhez, hogy más embertípusba tartozzunk. Van, akinek mandulavágású, másnak kerek, vagy ázsiai típusú a szeme. Lássuk, mely smink árnyalatok állnak legjobban ezekre!

Mandula szemek

Majdnem minden árnyalat illik ehhez a szemformához, de a legjobb mégis a füstös tekintet kialakítása. Egy közepes- vagy mély bronz árnyalat, illetve ibolya- és sötétlila szín keveréke tökéletes választás lehet.

Képekért KATT ide! - Fotó: redbookmag.com

Rejtett szemhéj

Ez a típusú szem kissé más "bánásmódot" igényel, hogy az eredmény látsszon is: mivel a szemforma miatt természetes árnyék ül a szemhéjon, kevesebb szemfestékre van szükség, egy finom csillogás ajánlott inkább, hogy a szemhéjak ne tűnjenek elnehezültnek.

A halvány rózsaszín például kiváló szem-nyitó hatást eredményez, a sminkhez ezen felül elég a szempillaspirál használata is.

Kerek szem

A Nicole Ritchie-szerű kerek szemekre lágy szín kerüljön. Egy szép pasztell, természetes árnyalat jó lehet. A sötét színeket kerüljük, mert lyukszerű hatást keltünk vele. Különösen vigyázzunk, hogy csak a szemhéjat fessük, a szem köré ne kerüljön erős szín.

Ázsiai szem

Érdemes ugyanabból a szín típusból többet használni a szemre, ez mélységet ad és ellenállhatatlan hatást kölcsönöz neki. Az ezüstös kék, óceánkék, és tengerészkék árnyalatok kombinálása remek választás lehet.

Ha a szemhéj eleve sötétebb vagy pirosas

Ez már ad egyfajta színt, ugyanakkor állandóan fáradtnak tűnhet miatta az ember. Alapozzuk le a szemhéjat, mielőtt a szemfesték rákerül. Ne fakó, hanem ragyogó árnyalatot válasszunk. Ez a bőrt is ragyogóbbá teszi.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.