Sminkben aludni főbenjáró bűn!

7 dolog, amivel gyilkolod a bőröd!

Beugrasz az ágyba, miközben még smink van rajtad? Hanyagolod a kezed, a nyakad? Íme néhány dolog, amit sokan elkövetnek a bőrük öregítéséért...

2011.07.27 10:45ma.hu

Több dolgot is elkövetünk a bőrünk ellen naponta. Hiába vesszük az újabbnál újabb arckrémeket és bőrápoló-, fiatalító termékeket, ha mellette hibát hibára halmozunk!

Lehet, kis hibáknak tűnnek, de ha gyakoriak ezek a megszokásból elkövetett bakik, sajnos a bőr nem hálálja meg. Idő előtt öregebbnek fogunk tűnni a korunknál. De még nem késő változtatni...

Mit ne tegyünk?

1. Amennyiben sokszor előfordul, hogy még sminkes arccal zuhanunk fáradtan az ágyba, ennek előbb-utóbb meglesz a következménye. A nap folyamán az utca pora, a piszok, a szennyezés egyébként is megtapad az arcon, eltömítve a pórusokat. Ezt is el kellene távolítani, amikor a sminket lemossuk!

2. A naptej használata nagyon fontos, és nemcsak a törzs és a végtagok bekenésére való. A nap az egyik elsőszámú dolog, ami szerepet játszik a bőr öregedésében. Ezért hibázik az, aki az erős napsütésben nem ken magára naptejet - akár az utcára is -, különösen, ha az arcát kihagyja.

Azt se feledjük, hogy a nap akkor is megkap, ha úgy tűnik, a felhők biztonságosan takarják.

A nap elleni védekezés manapság kiemelkedő azért is, mert az erős sugárzással, a leégéssel a bőrrák veszélyének tesszük ki magunkat. Olyan terméket válasszunk, amely az UVA és UVB sugarak ellen is véd.

3. Ne hanyagoljuk el a nyakunkat, kezünket! Nemcsak az arc igényel törődést. Ezeken a területeken megmutatkozik az öregedés, sötét foltok, szárazság formájában, de a bőr elveszíti fittségét is. A krémekkel, amelyeket használunk, kenjünk be a kezeket és a nyakat is.

4. Foglalkozzunk a mitesszerekkel, pattanásokkal! Ahelyett, hogy hagyjuk őket maguktól elmúlni, kezeljük, a megelőzés érdekében pedig érdemes napi egyszer pattanások elleni termékkel, illetve hidratáló krémmel bekenni az arcot.

5. Ne adjuk fel rögtön, ha hidratáló-, illetve öregedés elleni arckrémünk jótékony hatásait nem érezzük, hiszen egy termék hatásának kifejtéséhez akár egy hónap is szükséges. Hogy a változást észleljük, ahhoz hat hét biztos kell. Ha öregedést gátlóról van szó, akkor pedig akár négy hónapba is telhet, mire a bőr reagál.

6. Ne használjunk viszont túl sok bőrápoló terméket egyszerre. A bőrt irritálhatja. Amennyiben több krémet akarunk használni, várjunk két hetet, mielőtt egy újabbat bevezetünk.

7. Végül, de nem utolsósorban: aludjunk eleget! Az alváshiány rongálja a bőrt. Alvással frissül fel, a stressz hormonok normális szintre kerülnek éjjel, időt adva a sejteknek a megújuláshoz.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.