Csodákat tesz a lenmagolaj és az almaecet

Drága szerek helyett: így korpátlaníts otthon!

Nem kevesek mindennapjait keseríti meg a korpa - rontja a haj kinézetét, amely ellen - gondoljuk - csak profi hajápoló szerekkel tehetünk. Otthoni praktikák is léteznek azonban.

2011.07.07 14:50ma.hu

A korpa ellen nemcsak a borsosabb árú megoldások kínálnak alternatívát. A házi praktikák is bevethetők.

Ráadásul több előnyük is van, azon túl, hogy nem drágák: a fejbőrt és a hajat is megkíméljük a kémiai anyagoktól. A lenmagolaj, az almaecet és a cukor is csodákat tehet a korpás hajjal, csupán tudni kell a felhasználás módját.

Keverjünk össze egy tálban 1-2 evőkanál lenmagolajat, illetve egy teáskanál cukrot. Folyékony lenmagolaj helyett - ha nincs kéznél - akár lenmagolaj-kapszulát is használhatunk, 3-5 kapszula tartalmát.

A keveréket öntsük a fejünkre, majd masszírozzuk be. Az olajos keverék 20 percig álljon a fejünkön, tekerjük be addig a hajunkat nedves törölközőbe, vagy tegyünk rá fürdősapkát.

Amikor letelt az idő, a hajat kiöblítjük, samponnal megmossuk. Majd részesítsük a tincseket almaecetes zuhanyban.

Két csészényi langyos vízben keverjünk össze két evőkanál almaecetet és 2 evőkanál hidrogén peroxidot. Ha van üvegcsénk vagy dobozunk, amelyből permetezni lehet a keveréket, olyanba tegyük bele.

Hogy jobban eloszlassuk a keveréket, spricceljük választékonként a hajra. Majd masszírozzuk alaposan a fejbőrbe.

Csavarjuk fel a hajat újra törölközőbe vagy egy zuhanyzósapkával fogjuk össze. Hagyjuk hatni az ecetes keveréket 20 percig, majd öblítsük ki teljesen a hajat!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.