Megtekinthető a világ első fantasztikus magazinja

Kiállítás a sci-fi szokatlan forrásaiból

A sci-fi évszázadokra visszanyúló, a megszokott ábrázolásoktól eltérő forrásaiból válogat az a kiállítás, amely a londoni British Libraryben nyílt meg.

2011.05.20 20:29MTI

A kiállítás részben azzal a céllal született, hogy kicsit másképp mutassák be a sci-fit, mint ahogy azt a gonosz földönkívülis, lézeres, robotos amerikai mozi- és tévéfilmekből a nézők leszűrhetik - mondták el csütörtökön a szervezők.
   
A péntektől látogatható tárlat anyaga a XVII. századi kéziratoktól a feminista irodalmon át a hirdetésig számos szokatlan forrásból állt össze. A válogatásban szovjet, kínai és bangladesi szerzők munkái is szerepelnek. A Hold-utazást egy több száz éves klasszikus munka idézi fel.
   
Az érdeklődők többek között megnézhetik a világ első fantasztikus magazinja, a The Amazing Stories 1928 áprilisi borítóját, az időgép első ismert képét Enrique Gaspar Novelas című, 1887-es könyvének borítójáról vagy az Utópia ábrázolását Thomas More 1516-ban kiadott munkájából - ígéri a londoni könyvtár honlapja (www.bl.uk).

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.