Eva Green a magyar rendező sci-fijében!

Bond-lányt rendez Fliegauf

Eva Green francia színésznő lesz Fliegauf Benedek új, Méh (Womb) című filmjének női főszereplője - adta hírül a CanMag internetes újság. A Méh a magyar rendező első angol nyelvű játékfilmje lesz.

2009.02.10 11:48MTI

A honlap beszámolója szerint a futurisztikus dráma egy szomorkodó szép özvegyasszony történetét meséli el, aki elhatározza, hogy klónozással életre kelti elhunyt férjét. A francia anyától és svéd apától született Eva Green 22 évesen tűnt fel Bernardo Bertolucci 2003-ban készült erotikus drámájában, az Álmodozókban (The Dreamers).

A filmet meztelen jelenetei miatt sokan botrányosnak tartották. A most 28 éves Green szerepelt Ridley Scott Mennyei királyság (Kingdom of Heaven) című filmjében, 2006-ban pedig a Casino Royale című James Bond-filmben; az utóbbiban nyújtott alakításáért elnyerte a Brit Filmakadémia díját, a BAFTÁ-t.

Fliegauf Benedek eddig három játékfilmet (Rengeteg, Dealer, Tejút - ambient movie) rendezett, ezekért számos nemzetközi fesztiválon kapott díjat. A Méh (Womb) című forgatókönyve tavaly elnyerte a legjobb kelet-közép-európai forgatókönyvnek járó Krzysztof Kieslowski-díjat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.