Korszakalkotó koncertfilm

Dvd-n szaggat tovább a Black Ice World Tour!

Az "AC/DC Live At River Plate" egy korszakalkotó élő koncertfilm, amely dokumentálja az AC/DC Black Ice World Tour elnevezésű koncertkörútjának eseményeit és 2011. május 9-én kerül a boltok polcaira.

2011.03.08 14:04ma.hu

2009 decemberében készült a felvétel, mely betekintést enged a diadalmas visszatérés hangulatába, melyet az AC/DC Buenos Airesben átélhetett: több mint 200.000 rajongó előtt adott 3 teltházas koncertet a csapat 13 évvel azután, hogy utoljára Argentínában jártak. Ezek a megdöbbentő számok is alátámasztják az argentin Pagina 12 nevű magazin jelentéseit, miszerint: „senki sincs ennyire magas szinten, ha tiszta és eredeti rock and rollról beszélünk!”.

A felvétel rendezői szerepét David Mallett, míg produceri munkálatait Rocky Oldham végezte, és közel 32 kamera rögzítette az eseményeket kizárólag HD minőségben.

Az „AC/DC Live At River Plate” című kiadványon 19 dal kapott helyet (110 perc hosszúságban), valamint egy kulisszák mögött készített felvétel gazdagítja a kiadvány tartalmát, mely minden bizonnyal kiemelt helyet kap majd minden igazi rajongó AC/DC-gyűjteményében.

Ki merjük jelenteni: a Back In Black a világ egyik legjobb albuma - a 76., ha a Rolling Stone magazint kérdezzük. Nem mellesleg alig hét hónappal az után került korongra, hogy az AC/DC első énekese 1980. február 19-én bemutatta tízpontos gyakorlatát a haláltatamin: Bon Scott több liter alkohol, holmi tudatmódosító drazsék és egyéb lélekbogáncsok elfogyasztását követően egy Ford hátsó ülésén felhabzsolta az életét. Hidegen, ó jeah - írta szerzőnk a Shoot to thrill kapcsán, ehelyütt.

Az „AC/DC Live At River Plate” megjelenik DVD, Blu-Ray és limitált collector’s edition formátumban is, utóbbiban egy exkluzív ajándék pólót is találhat majd a büszke tulajdonos. A koncertfilm mellett egy különleges felvétel is látható lesz “The Fan, The Roadie, The Guitar Tech & The Meat” címmel, melyben az AC/DC-vel készített interjút, a stáb tagjainak beszámolóit és számtalan érdekes Buenos Aires városáról készített felvételt is találnak a nézők.


Az "AC/DC Live At River Plate" megörökíti a banda turnéjának erejét és kisugárzását, azt a hihetetlen sikert, amit a "Black Ice" című kiadványuk hozott, mely 31 országban debütált a listák első helyén. A The Black Ice Tour 28 ország 18 városán vitte keresztül a bandát (köztük Budapesten is), melyet világszerte összesen több mint 5 millió rajongó láthatott és hallhatott élőben! A The Black Ice Tour az AC/DC-nek egy Pollstar Awardot is hozott a legnagyobb turné kategóriában 2010-ben.

Az "AC/DC Live At River Plate" tracklistája:

1. Rock N Roll Train
2. Hell Ain’t A Bad Place To Be
3. Back In Black
4. Big Jack
5. Dirty Deeds Done Dirt Cheap
6. Shot Down In Flames
7. Thunderstruck
8. Black Ice
9. The Jack
10. Hells Bells
11. Shoot To Thrill
12. War Machine
13. Dog Eat Dog
14. You Shook Me All Night Long
15. T.N.T.
16. Whole Lotta Rosie
17. Let There Be Rock
18. Highway To Hell
19. For Those About To Rock (We Salute You)

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.