Angus Younggal senki sem szórakozhat

Román útkezelők szívatták az AC/DC-t - nagyon megszívták

A nagylaki határátkelőnél történt AC/DC botrány kapcsán a hétvégén kiderült, a Román Autópályák és Országutak Társasága (CNADNR) hatáskörébe tartozó nagylaki ügynökség alkalmazottain kívül főnökük is komoly büntetést kapott.

2010.06.28 08:39erdely.ma

Az országutakat karbantartó társaság illetékesei drasztikus intézkedéseket rendeltek el, miután kiderült: a nagylaki ellenőrzésekkel megbízott alkalmazottak kenőpénzt követeltek azért, hogy továbbengedjék a bukaresti koncertjük után az országból távozni kívánó ausztrál rockbandát. Az incidens után a zenekar menedzsere azonnal panaszt tett - írja az erdely.ma.

A nagylaki alkalmazottak közül négyet menesztettek, főnöküket, Olasz Ildikót pedig leváltották tisztségéből és lefokozták egyszerű felügyelői rangra. Ioan Maliţa Temes megyei regionális igazgató a Mediafax hírügynökségnek elmondta, a történtek után a CNADNR vezetői (akik egyébként az incidenssel kapcsolatos vizsgálatokat koordinálták) szigorításokat vezettek be a határátkelőknél működő ügynökségeknél, ahol az elkövetkezőkben időszakos, váratlan ellenőrzéseket is terveznek. A CNADNR vizsgálataival párhuzamosan az Arad Megyei Rendőrség is eljárást indított korrupció gyanújával.

A nyomozást az ügyészek folytatják. A neves zenekar stábja minden bizonnyal nem fogja egykönnyen elfelejteni, hogyan próbálták átverni a turnéjuk alatt Romániában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.