A Screen Actors Guild díjátadóján is arattak

Natalie Portman és Colin Firth megint mindent vitt

Az Arany Glóbusz után a Screen Actors Guild díjátadóján is arattak A király beszéde és a Fekete hattyú főszereplői, tehát az eredmény nem meglepő.

2011.01.31 13:00MTI
Fekete hattyú

A vasárnap Los Angeles-ben tartott SAG-gálán Colin Firth és Natalie Portman kapták a legjobb színészeknek járó díjat.

A Tom Hooper által rendezett, A király beszéde című filmnek ítélték a legjobb teljes szereposztásért járó díjat.

Colin Firth az ugyanebben a filmben nyújtott alakításával nyerte el a legjobb férfi főszereplőnek járó kitüntetést, Natalie Portman pedig a Fekete hattyú című alkotásban nyújtott teljesítményével érdemelte ki a legjobb női főszereplő díját.

A király beszéde

A legjobb női mellékszereplő díját Melissa Leo kapta meg, a legjobb férfi mellékszereplőnek pedig Christian Bale bizonyult.

Mindkét színész A harcos című filmben nyújtott alakításával érdemelte ki az elismerést. A televíziós sorozatok közül a dráma kategóriában a Gengszterkorzót, a vígjátékok közül pedig a Modern családot díjazták.

A dráma kategóriában a legjobb férfi, illetve női főszereplőnek járó díjat Steve Buscemi (Gengszterkorzó), illetve Julianna Margulies (A férjem védelmében) vihette haza.

A komédiák esetében Alec Baldwin (A stúdió), illetve a 89 éves Betty White (Hot in Cleveland) kapta meg a legjobb férfi, illetve női főszereplőnek járó díjat.

A vitathatatlanul legrangosabb filmdíjat, az Oscart február 27-én adják át.

A legtöbb jelölést, szám szerint tizenkettőt, A király beszéde kapta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.