Megkezdődött a versenyfutás

A filmakadémia postázta az Oscar-díj szavazólapjait

Az amerikai Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia postázta az Oscar-díjakról döntő szavazólapokat.

2010.12.30 14:45MTI

Az amerikai Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia postázta az Oscar-díjakról döntő szavazólapokat, ezzel hivatalosan is megkezdődött a versenyfutás a rangos díjakért.

Évente ugyan több száz film készítői pályáznak arra, hogy bejussanak a díjra jelöltek végső mezőnyébe, a legjobb film kategóriájában azonban ez csak tíz alkotásnak adatik meg.

A producerek és a forgalmazók már nyár végétől azon munkálkodnak, hogy minél jobb helyzetbe hozzák az általuk képviselt alkotást, a versenyfutás azonban akkor lendül be igazán, amikor az akadémia szétküldte a szavazólapokat.

A 2010-es év legjobbjainak járó szobrocskákat február 27-én adják át Los Angelesben, a jelöltek végső listáját január 25-én teszik közzé.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.