új kiállítással várja az érdeklődőket a múzeum

Óriás Hello Kitty Budapesten

Az elmúlt években világszerte rendkívül népszerűvé vált a japán szubkultúra két eleme, a manga és az anime.

2011.01.14 08:54ma.hu

Január 14-től új kiállítással várja az érdeklődőket a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum Japán: A karakterek birodalma címmel, melynek célja az egyre népszerűbb japán képregény és rajzfilm világának minél szélesebb körű bemutatása.

A kiállítás célja a japán képregény és rajzfilm világának minél szélesebb körű bemutatása.

A karakterek a japán gyerekek és felnőttek számára a hétköznapi élet részévé váltak: láthatók a buszbérleteken, telefonokon, könyvborítókon, kabalafigurákon.

De vajon milyen karakterek ezek?
Miért bukkantak fel, és miért lettek ilyen népszerűek?
Milyen hatásuk van a társadalomra?
Milyen cégek állnak a háttérben?

Ez a kiállítás „a japán ember és a karakterek” témáját feldolgozva ismerteti a népszerű japán karaktereket, a mögöttük rejtőző japán cégeket, arculatukat, és megismerhetjük az általuk képviselt világot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.