Már készülnek a Miskolci Nemzeti Színházban

Beavatnak a Szentivánéji álomba

William Shakespeare Szentivánéji álom című vígjátékának beavató színházi előadására készülnek a Miskolci Nemzeti Színházban.

2011.01.03 13:00MTI

A teátrum január 21-én mutatja be az előadását.

Arany János és Nádasdy Ádám fordítását felhasználva íródott a szövegkönyv, amely elsősorban a négy fiatal szerelmes történetére összpontosít. Rövidítésekkel és narrációval a shakespeare-i szöveg "pörgősebbé", a fiatalok számára könnyen érthetővé és követhetővé vált.

A szerelem, mint téma, közel áll a kamaszokhoz, sőt, talán az egyetlen momentum, amely állandó jelleggel át- meg átszövi az életüket.

A szerelem kapcsán pedig lehetőség nyílik mind Shakespeare-ről, mind az Erzsébet kori színjátszás jellegzetességeiről szólni. A szerelmesek jelenetein keresztül interaktív, játékos beszélgetéseket vezetnek az előadás alkotói.

A miskolci társulat fiatal művészei több évtizedes hagyományt élesztenek újjá a beavató színházi előadás létrehozásával, hiszen a Ruszt József által meghonosított műfaj egyik legjelentősebb képviselője, Honti György éppen a miskolci évei alatt tartott ilyen jellegű foglalkozásokat.

Fandl Ferenc színész-rendező a Miskolci Nemzeti Színház színészeivel kísérli meg a beavatást: kéznyújtásnyi közelségbe hozni a színházat a középiskolás fiatalokhoz.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.