Közeleg Az öldöklés istene...

A Vígszínház csapata jövőre is elkápráztat minket

A Vígszínház csapata a karácsony előtti hetekben nagyon sokat dolgozott. A Pestiben bemutatták a Túl a Maszat-hegyen című zenés-verses mesét, a víg hátsó színpadán pedig a period... című új magyar drámát.

2010.12.29 17:22ma.hu

Yasmina Reza fergeteges humorú komédiája 2009-ben minden jelentős írói díjat elnyert, így a legjobb új vígjátéknak járó Laurence Olivier-díjat, és a tekintélyes Tony-díjat is.

A darabot Magyarországon először a Vígszínház közönsége láthatja. Az előadásban Eszenyi Enikő, Börcsök Enikő, Kern András és Epres Attila játszik.

A Kamondi Zoltán rendezte vígjátékot 2011. január 8-án mutatják be a Vígben. Hagyomány, hogy a társulat egy tagja Ruttkai Éva születésének évfordulója alkalmából a néhai kiváló színésznő nevét viselő elismerésben részesül.

A társulati tagok titkos szavazása alapján odaítélt Ruttkai-emlékgyűrűt a hagyományoknak megfelelően a művésznő lánya, Gábor Júlia adja át. Az ünnepélyes díjátadót december 30-án tartják.

És ugyan decemberben a nyilvános főpróbákkal együtt mintegy 80 előadást játszanak, nem pihennek, hanem már a jövőre készülnek, új terveken gondolkoznak.

December 21-én tartották a Tom Jones olvasópróbáját, melyet márciustól játszanak majd a Pesti Színházban, és hamarosan elkezdik a másik márciusi bemutató, a Rómeó és Júlia próbáit is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.