A Vígszínházban adták át

Hegyi Barbara kapta a Ruttkai Éva-emlékgyűrűt

Hegyi Barbara színművész vehette át idén a Ruttkai Éva-emlékgyűrűt; az elismerést a Vígszínházban adták át.

2011.01.03 09:00MTI

Hegyi Barbara 1989-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, 1989-től 1996-ig a József Attila Színház tagja volt. 1992-ben három hónapig Los Angelesben a Lee Strasberg nevű színiiskolában tanult, 1996-tól a Vígszínház társulatának tagja.

A Jászai Mari-díjas színésznő kiemelkedő alakítást nyújtott egyebek mellett a Sok hűhó semmiért, a Körmagyar, a Képzelt beteg és a Sógornők című előadásokban, és mind a mai napig látható az Augusztus Oklahomában, a Romlás, a Tévedések vígjátéka, a Túl a Maszat-hegyen és a Mikve című darabokban.

Közel 50 film- és tévészerepben láthatta a közönség. 2001-ben Varsányi Irén-emlékgyűrűt, 2010-ben Ajtay Andor-emlékdíjat kapott.

A díj átvételekor

A Vígszínház társulatának tagjai 1987 óta minden évben titkos szavazással döntik el, hogy kit tartanak érdemesnek a kitüntetésre.

A díjazott az elismerést minden évben a színésznő születésének évfordulója alkalmából veheti át. Ruttkai Éva, a Vígszínház színésznője december 31-én ünnepelné 83. születésnapját.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.