Az elmúlt években hagyományossá vált

Szentpéteri Csilla koncert karácsonykor

Szentpéteri Csilla karácsonyi koncertjei az elmúlt években már-már hagyományossá váltak, de az időpont olykor átcsúszott az újévre.

2010.12.23 11:46ma.hu

Néha a helyszínek is változtak, - az Operettszínház például túlságosan szűknek bizonyult, így egy este két előadást láthatott a közönség.

Egy valami azonban mindig biztos volt, - a elmaradhatatlan siker, az, hogy a közönség a sokadik ráadás után sem akarja leengedni a zongoraművészt és zenésztársait a színpadról.

Az idei ünnepi koncert az "Évzáró" címet viseli, ezzel is jelezve, hogy bár az időpont karácsonyi, a hangulat már a szilvesztert is előkészíti.

Szentpéteri Csilla zenéje sok mindent befogad, kortalan klasszikus dallamot, vérpezsdítő latin ritmust, drámai mélységet és életvidám virtuozitást. De megjelenik benne a lassan klasszikussá váló rockzene néhány eleme is, mégis egységes, egyedi világgá áll össze.

A karácsonyi műsor elsősorban a legutolsó album, a Spiritus latinos hangulatú zenei anyagára épül, de helyet kapnak a már-már kötelezően elvárt, közkedvelt átiratok és néhány vadonatúj zenei csemege is.

Fontos szerepet kapnak a zenésztársak is, Kormos János gitáros, Czibere József ütőhangszeres, Szendőfi Balázs basszusgitáros, akik évek óta állandó partnerei, megbízható alappillérei a koncerteknek és a lemezeknek.

Csilla szívesen lát vendégül más művészeket, különböző műfajokból is, szerepelt már műsorában Gerendás Péter, Deseő Csaba, Zsédenyi Adrienn, a Bolyki Brothers, Lantos Zoltán, Cakó Ferenc és sokan mások. Idén a nemzetközileg is ritkaságnak számító, kivételes hangszínű férfi szopránt, Vásáry Andrét hívja vendégül, közös produkciójuk különleges eseménynek ígérkezik, újabb színfolttal gazdagítva, zenei palettáját.

Idén, december 26-án este, a megújult külsejű és akusztikájú Budapest Kongresszusi Központ ad otthont az eseménynek, teremt ideális környezetet egy olyan igazi évzáró örömzenélésre, mely sokak karácsonyi programjának lehet méltó megkoronázása.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.