Happy Hour nagykoncert

A Szegedi Fókusz Műhely új előadása

Új előadással várja a közönséget a Szegedi Fókusz Műhely; a Happy Hour valójában "nagykoncert", amelynek alapját megzenésített versek adják.

2010.12.13 17:00MTI

Benkő Imola, a társulat vezetője felidézte: a Happy Hour "kiskoncert" verziója az akcióművészet, a street art és a színház elemeit ötvöző vándorprodukció volt, amelyet Szeged mellett más városokban, valamint nyári és őszi fesztiválokon is bemutattak, játszották például a 20. Thealter Nemzetközi Színházi Fesztiválon és a Művészetek Völgyében is.

Az alkotógárda bővítésével, a látvány és a hangzóanyag megújításával az előadás most teljesebbé vált.

A téma továbbra is a boldogság pillanata. A "nagykoncert" célja megmutatni, hogyan ér össze az ég és a föld a boldogság idején, hogyan születik meg a boldogság órája - mutatott rá Benkő Imola.

A társulat ehhez Parti Nagy Lajos, Varró Dániel, Fodor Ákos, Szilágyi Domokos, Pilinszky János, Radnóti Miklós, József Attila, Weöres Sándor és Lackfi János verseit használja fel.

Az alkotásokat Préda-Kovács Zsolt öntötte zenei formába, és hét művész vesz részt az előadásban. A bemutatót december 13-án tartják a Reök-palotában, ahol másnap is láthatja még az előadást a közönség.

Az előadásokhoz kapcsolódva a független színházak helyzetére is próbálják felhívni a figyelmet - magyarázta Benkő Imola, hozzátéve: a nézők egy petíciót írhatnak alá, támogatva ezzel az ilyen típusú színházak működését.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.