Jazzköltészet duó a Radnóti Színházban

A román költészet és a dzsessz találkozása

A román dzsesszlegenda, Johnny Raducanu bőgős, zongorista és Ion Caramitru színész-rendező Jazzköltészet duó címmel mutatja be zenés költői estjét hétfőn a budapesti Radnóti Színházban.

2010.11.30 11:30MTI
Johnny Raducanu

Johnny Raducanu, a román dzsesszélet egyik legnagyobb alakja zongorázik és Ion Caramitru színész a modern román költészet hírességeinek verseit mondja, mintegy válaszolva a dzsessz hangjaira.

Az esten a megértést segítendő a versek magyar fordításban olvashatók a színpad felett.

Bartha Csaba, a budapesti Román Kulturális Intézet igazgatóhelyettese azt is elmondta az MTI-nek, hogy a két művész műsorának ősbemutatója 2006-ban volt Nagyszebenben, azóta folyamatosan szerepelnek vele otthon és külföldön.

Ion Caramitu a bukaresti Nemzeti Színház igazgatója, korábban a híres Bulandra Színházban játszott, rendezett, 1990 és 1993 között a teátrum igazgatója is volt, 1996 és 2000 között pedig a kulturális miniszteri posztot töltötte be Romániában.

Repertoárján Nichita Stanescu, Tudor Arghezi, Dan Verona, Miron Radu Paraschivescu, Lucian Avramescu és Ana Blandiana versei szerepelnek. A Jazzköltészet duó című összeállítás megjelent CD-n is Romániában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.