Váczi Eszter is ott lesz a Jazzycolorson

Jazzfesztivál a Párizsi Magyar Intézetben

Váczi Eszter magyar dzsesszénekes is fellép a 13 európai és két Európán kívüli országból érkező művészek között a csütörtökön kezdődő Jazzycolors elnevezésű fesztiválon.

2010.11.12 09:45MTI

Az immár nyolcadik alkalommal megrendezett fesztivált 2003-ban a cseh kulturális központ akkori igazgatója, Michael Propisil hívta életre.

A fesztivál november 27-ig tart, Váczi Eszter november 17-én a japán kulturális központban lép színpadra. A zenei esemény egyik jelentős fellépője még a finn gitáros, Teemu Viinikaineien, aki a rock a dzsessz és a blues határmezsgyéjén improvizál.

A sokszínűséget képviseli a kubai származású kanadai zongorista, Rafael Zaldivar, a szintén zongorista román Lucian Ban, az Ogre együttes, amely groove dzsesszt játszik, a billentyűs japán Murajama Hirosi, valamint a holland szaxofonos Barend Middelhoff és a francia zongorista, Pierre Christophe duója.

A fesztivál a Párizsi Magyar Intézetben nyílik meg csütörtökön Bojan Z szerb származású zongoristának, a rendezvény házigazdájának Nenad Gajin gitárossal közös koncertjével.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.