A Helikon Rádió sugározta először

A vörösiszapról írt dalt két zalai fiatal

A kolontári és a devecseri tragédia arra ihletett két zalai fiatalt, hogy Vörösiszap címmel közös dalt alkosson, amelyet a hét végén a keszthelyi Helikon Rádió sugárzott először.

2010.10.26 14:45MTI

A 14 éves Hegyi Roland és a 16 éves Nagy Márk nyár óta vezeti a keszthelyi kereskedelmi adón a Szájhős című, fiataloknak szóló műsort, amelyben először hangzott el a szerzemény.

Őry Rózsa, a rádió szakmai vezetője az MTI-nek elmondta, hogy a felsőpáhoki Hegyi Roland a keszthelyi vendéglátóipari szakiskola tanulója, de már 11 éves korától ír verseket, zenéket.

Két éve "szájdobol", azaz a fiatalok körében népszerű beatbox műfaját műveli, és az idén vált ismertté a nyugat-balatoni térségben a Keszthelyen is csillag születhet című tehetségkutató verseny harmadik helyezettjeként.

Nagy Márk, a keszthelyi Vajda János Gimnázium tanulója szintén indult a helyi Mentor Iroda által szervezett tehetségkutató versenyen. Ezt követően ketten együttest alapítottak, és 2010 augusztusától bízta rájuk a Helikon Rádió a hetente jelentkező, Szájhős című tiniműsor vezetését.

A fiúk a tragédiát feldolgozó szerzeményüket élőben is előadják, szerdán a Hévíz önkormányzata által a vörösiszap károsultjaiért szervezett kortárs művészeti aukción fogják bemutatni a dalt.

A vörösiszap-rap a www.helikonradio.hu oldalon is hallható.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.