Ketten megsérültek

Megborított egy autót a vörösiszap Devecseren

Megcsúszott a vörösiszapos úton, és az út menti árokba borult egy személyautó szombat délután Kolontár és Devecser között, a járműben utazó két ember megsérült - látta az MTI tudósítója a helyszínen.

2010.10.23 18:17MTI

A sérültekhez a településen posztoló menőautót riasztották. A járműt vezető férfi súlyosan, felesége könnyebben sérült meg - mondták a helyszínelést végző rendőrök az MTI-nek. Kolontárra a rendőrség továbbra is csak az ott lakókat engedi be, az átmenő forgalom elől le van zárva, akárcsak Devecser. A baleset után negyed órán belül négy autóval elkezdték újra mosni a Kolontár és Devecser közötti utat.

A nap folyamán többször is tisztított útszakaszon azért gyűlt össze vörösiszap, mert Devecserből a teherautók és a munkagépek csak ezen az úton haladva tudják elszállítani a kisváros utcáiból összegyűjtött törmeléket és szennyezőanyagot az ajkai zagytározó területén kijelölt tárolóba.

A Kolontár és Ajka közötti útszakaszt a szombat délután történt hasonló balesetek elkerülése végett zárták le a közúti forgalom elől, így ott csak a kármentesítésben dolgozó járművek közlekedhetnek, így Kolontárról Ajkára mintegy 30 kilométeres kerülővel lehet csak eljutni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.