Rendőrök vigyázzák a település nyugalmát

Iszapömlés: 700 ember még mindig hajléktalan!

Csaknem három héttel az ajkai térségben bekövetkezett vörösiszap-katasztrófa után 700 ember még nem tudott hazatérni otthonába.

2010.10.23 08:44MTI

Közülük 22-en továbbra is a devecseri zeneiskola tantermeiben kialakított közösségi szálláson tartózkodnak, ellátásukról folyamatosan gondoskodnak - tájékoztatta Kivágó Tamás dandártábornok, kárhelyszíni parancsnok az MTI tudósítóját szombat reggel Devecserben.

A szombat reggeli eligazításon kiosztották az aznapi kármentesítési feladatokat: a legfontosabb munka a Veszprém megyei kisváros utcáinak és a házak udvarainak kármentesítése.

A nap folyamán Devecserben és Kolontáron 750 ember - tűzoltók, katonák és önkéntesek - dolgozik, 150 technikai eszköz áll a rendelkezésre. Szombat reggelre a térségből kivonták a fővárosi és a Pest megyei tűzoltókat, akik a katasztrófa bekövetkezte óta heti váltásban dolgoztak.

A döntést Kivágó Tamás az MTI tudósítójának azzal magyarázta, hogy pihentetni kell az állományt, ezért a megyei és a közelben lévő tűzoltóságok erőit vetik be. A nemzeti ünnepre és a közelgő halottak napjára való tekintettel szombaton és vasárnap könnyített belépési feltételekkel lehet átjutni a rendőrségi áteresztő pontokon Devecserbe és Kolontárra, de az átmenő forgalom továbbra sem megengedett a városon keresztül.

Éjszaka is mintegy száz rendőr gondoskodott a közbiztonság fenntartásáról az iszapáradat sújtotta településeken. A géppisztollyal felszerelt rendőrök a bűncselekmények megelőzése érdekében fokozott ellenőrzést tartottak Devecserben és Kolontáron. Az éjjel rendkívüli esemény nem történt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.