Szellemről készítettek felvételt

Kísértet járja be Nottinghamet

Szellemről készítettek felvételt Nottingham egykori - ma már múzeumként funkcionáló - legrettegettebb épületében, ahol a középkorban számtalan útonállót és gyilkost hurcoltak vérpadra.

2010.10.22 16:15mult-kor.hu

A nottinghami igazságügyi múzeum az egyik legtitokzatosabb helynek számít Nagy-Britanniában.

Az intézményt felkereső turisták számtalan alkalommal számoltak be kísértetekről, furcsa szagokról és zörgő kulcscsomók zajáról. Egy házaspár most azt állítja, le is fotózta az egyik kísértetet az egykori földalatti börtönben.

A „hátborzongató, fehér, gonosz figurára” emlékeztető alakról készített képen egy történelmi ruhába bújtatott gyermek látható, amelyet az egyik látogató, Christine Spice a telefonjával rögzített.

„A társammal a múzeum által szervezett tárlatvezetésen jártunk. Mindketten nagyon spirituális emberek vagyunk, ezért az épület körül sok energiát éreztünk. Amikor lementünk a pincébe, nyugtalanságot éreztem, s valami rendkívül gonosz erőre lettem figyelmes. Mondtam a páromnak, hogy menjünk innen, mielőtt ez a valami megérintene minket. Megéreztem a veszélyt, a szívem pedig egyre gyorsabban dobogott. Valami dohos szagot éreztem, s ekkor kirohantam; csak később néztük meg a képet. A gonosz jelenléte nyomasztó volt rajta” - nyilatkozta Spice.

Íme a hátborzongató, fehér, gonosz figurára emlékeztető alak

Az igazságügyi múzeum helyén 1375 óta bíróság, 1449-től pedig börtön működött.

Ez volt az egyetlen olyan hely Nagy-Britanniában, ahol egyszerre ki lehetett hallgatni, el lehetett ítélni és bebörtönözni a bűnösöket; a kivégzéseket az épület bejáratánál hajtották végre.

A múzeumban egykori cellák, két tárgyalóterem és néhány középkori barlang is látható.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.